Nevhodné prostriedky na penové párty!

Nevhodné prostriedky na penové párty!

29.05.2024 13:40:40

Upozorňujeme na nevhodné produkty a koncentráty ktoré sa objavili v poslednej dobe pri niektorých penových produkciách.

Bezpečnostné upozornenia na nevhodné prostriedky

 

Upozorňujeme na nevhodné produkty a koncentráty ktoré sa objavili v poslednej dobe pri niektorých penových produkciách.

Je rizikové a zdraviu škodlivé používanie akýchkoľvek v obchodoch dostupných čistiacich prostriedkov ako Jar, Pur, rôzne peny do kúpeľa, šampóny tiež akékoľvek  chemické mydlové koncentráty. Tieto produkty používajú penivú zložku iba ako doplňujúci efekt pri ich používaní na účely na ktoré sú určené, čo je hlavne účinné čistenie a odmasťovanie pri čistení. Preto je pri ich používaní na penové produkcie (párty) potrebné použiť veľké množstvo a vo veľkej koncentrácii, napr 10-30 l mixované do 200l vody, čo spôsobuje následné zdravotné problémy a riziká. Overené a certifikované koncentráty obsahujú iba nevyhnutné a bezpečné peniace zložky spolu s ošetrovacími prísadami. Originálne certifikované koncentráty sa používajú v minimálnej koncentrácii cca 1%, tj.  iba 1l do 100 l vody a sú úplne  úplne bezpečné.

 

 

Používanie hasičských penových koncentrátov.

Používanie hasičských penových koncentrátov je tiež nevhodné a zdraviu škodlivé! Hasičské koncentráty majú chemické zloženie určené na účinné hasenie a pre ľudskú pokožku sú nevhodné. V hasičských výrobníkoch peny je možné používanie aj certifikovaných penových koncentrátov, ich produkcia je ale oproti profesionálnym penovým delám objemovo asi polovičná. Napr množstvo peny z hasičského dela (vodnatá ťažká pena) zodpovedá iba cca 50% objemu peny z originálneho penového dela, napr. 10m3 z hasičského vs 20 m3 z profesionálneho dela pri tej istej koncentrovanej emulzii.

 

 

Výlučne certifikované penové koncentráty a ultrakoncentráty. 

Odporúčame všetkým používanie iba overených a certifikovaných koncentrátov. Tieto obsahujú iba nevyhnutné a bezpečné peniace zložky spolu s ošetrovacími prísadami pre ochranu detskej aj citlivej pokožky. Originálne certifikované koncentráty sa používajú v minimálnej koncentrácii cca 1-2%, tj.  iba 1-2l do 100 l vody pre zarobenie emulzie, pričm dosahujú vysoké objemy vyprodukovanej kvalitnej peny. Tieto produkty boli vyvinuté na tieto účely a sú teda úplne bezpečné.

 

 

Ďalšie odporúčania :

Používajte pitnú vodu aby ste predišli kontaminácii. Pri penovej párty je možné, že kúsky peny sa dostanú do úst, čo v prípade pitnej vody neni závadné. Ak máte k dispozícii iba nepitnú vodu, treba byť opatrný.